A két zebra

Dátum: 2015. február 1. 22:51 Címkék: anyagi függetlenség

Egy történetet szeretnék elmesélni két zebracsikóról. Az egyik az állatkertben látta meg a napvilágot, egy 30x30 méteres drótkerítéssel bekerített karámban. Itt élt és nevelkedett másik 4 zebra társaságában, ez a bekerített terület jelentette számára a kis világát, látszólag semmire nem volt gondja, kapott ételt és vizet, sőt még egy lány zebrát is hoztak neki és hamarosan zebra csikójuk született.
 
Zebránk biztonságban élt, nem kellett félnie a ragadozóktól, mint vadon élő társainak, viszont soha nem hagyta el az állatkertet. Mivel nem tudta, hogy milyen a szabad élet, így nem is hiányzott neki. Azt hitte, hogy a világot a bekerített karám jelenti.

 

Egy másik kis zebra nagyjából az állatkertben született zebránkkal egy időben jött világra, Afrika vadonjában, mint egy nagy csorda új tagja. Nagyon sokat vágtázott a sztyeppén, óriási távolságokat bejárt társaival, új legelőket ismert meg, ilyenkor nagyon szabadnak és boldognak érezte megát. A szabadságnak viszont megvolt az ára, a zebrák két legnagyobb ellensége az oroszlán és krokodil volt, egyik alkalommal a mi zebránk élete is csak egy hajszálon múlt, erről tanúskodik egy oroszlán mancsának nyoma a hátsóján.
 
Bizony a szabadság nem volt ingyen, a száraz évszakokban sokat kellett vándorolni, hogy élelemhez és italhoz jusson és a vadállatok is folyamatos fenyegetést jelentettek. Vadon élő zebránk sokkal több veszélynek volt kitéve, mint az állatkerti kerítés biztonságában élő társa, viszont szabadon élt, nem korlátozta senki.
 

Ha választanod kellene melyik zebra lennél? A biztonságot vagy a szabadságot választanád?

 
Mindkettőnek megvan az ára.
 
A legtöbb ember a biztonságot választja és inkább korlátok között éli le az életét, ha néha eszébe is jut a szabadság utáni vágy, gyorsan elhesegeti magától a gondolatot és inkább visszatér a napi robot adta álbiztonsághoz. 5 napot dolgozik (néha többet), hogy a hétvégén kipihenhesse a munkanapok fáradalmait, majd kezdi előröl.
 
Mások a szabadságot választják, de a szabadsághoz vezető út sok buktatóval van kikövezve, vannak, akik elbuknak és inkább mégis a biztonságot választják, még mások tanulnak a hibáikból és a bukás ellenére is újrakezdik, és végül sikerül megfejteni a kódot. Az ő jutalmuk egy élni érdemes szabad élet, amikor már nem kell 5 nap munkával fizetni 2 nap szabadságért, helyettük az általuk kiépített üzleti rendszer és a befektetéseik dolgoznak. A bölcsek viszont sose felejtik el, hogy sose bízzák el magukat, mert magasról lehet a legnagyobbat esni.
 
Király Norbert

Befektetői Klub

Elfelejtett jelszó
Regisztráció

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Ajándék
vagyonépítési videó!