Az aktív vagy a passzív ingatlanbefektetés való neked?

Dátum: 2012. március 27. 20:54

Ha ezt a cikket olvasod, akkor biztos vagyok benne, hogy vagy már rendelkezel tapasztalatokkal az ingatlanbefektetés területén, vagy egyre erősebben érik benned az elhatározás, hogy valamilyen módon ingatlanokba is bekellene fektetned.

A legtöbb embert két dolog tart vissza az ingatlanokba való befektetéstől:

  1. Az idő hiánya – sokaknak nincs idejük arra, hogy a megfelelő tudást, tapasztalatot és piacismeretet megszerezzék, ugyanis kétségtelen, hogy ez egy időigényes folyamat, ami bár megéri a befektetett energiát, mégis sokaknak a vállalkozásuk, munkájuk vagy családjuk mellett nem tudnak megfelelő időt áldozni erre a tevékenységre rohanó világunkban.
  2. Félelem a veszteségtől – ha még az első lépések megtételén gondolkozol, akkor biztos, hogy tudod, hogy miről beszélek. Sajnos a legtöbb emberben sokkal erősebb a veszteségtől való félelem érzése, mint a siker iránti vágy, ezért nem képesek megtenni az első lépéseket.

Az ingatlanbefektetés alapvetően egy aktív folyamat, ami igényli a személyes jelenléted és részvételed a folyamatban. Különösen igaz ez a viszonteladási projektekre, de ha bérbeadási célú ingatlanokat vásárolgatsz, és az ingatlankezelést egy menedzser cégre bízod, akkor is rád hárul a keresés, felújítás, bútorozás feladata és a menedzser céggel való kapcsolattartás is igényel némi időt.

Ha nincs időd vagy úgy gondolod, hogy nem vagy elég felkészült és jobb lenne egy felkészült ingatlanbefektetésekkel és menedzseléssel foglalkozó cégre bízni a befektetésed, akkor a befektetés passzív útját célszerű választanod. Ez sem olyan egyszerű történet, amilyennek esetleg gondolnád, mert profi céget aki A-tól Z-ig végigviszi a folyamatot nagyon nehéz találni. Leginkább a referenciák és a személyes benyomás alapján tudsz dönteni.

Egy sikeres, passzív ingatlanbefektetési szolgáltatást nyújtó cégnek az alábbi területeken kell megfelelnie:

  • földrajzilag megfelelő helyen lévő ingatlant kell ajánlani, a makro és mikro környezetet is figyelembe véve
  • oda kell figyelnie a piaci ciklusokra, az időzítésre
  • versenyképes árú ingatlanokat kell ajánlania
  • az ingatlanokat felújított és megfelelően bútorozott állapotba kell hoznia
  • a bérbeadást és a menedzselést is szakszerűen el kell látnia vagy saját magának, vagy egy profi, erre szakosodott partnercég segítségével
  • igény esetén az értékesítési folyamatot is le kell tudnia menedzselni

A április 04-ei befektetői klubestünkön gyakorlati példákat fogok bemutatni, hogy lehetsz aktív befektető, illetve a Bric Investment munkatársai is bemutatják a passzív ingatlanbefektetési rendszerüket, aminek segítségével, ahogy a szlogenjük szól a karosszékedből vásárolhatsz olyan bérbe adott ingatlant, ami havi 8-12% évi készpénzáramlást produkál usd alapon.

Bővebb információ a klubestről:
Külföldi és hazai ingatlanbefektetési lehetőségek – vásárolj a mélyponton!

Sikeres befektetést!
Király Norbert

Befektetői Klub

Elfelejtett jelszó
Regisztráció

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Ajándék
vagyonépítési videó!