Napjaink ingatlanpiaca befektetői szemmel

Dátum: 2011. december 4. 21:18

Nemrég, amikor még jobban pörgött az ingatlanpiac, sűrűn hallottam az alábbi kétségbeesett mondatot: „Egyszerűen nem találok olyan lakást, ahol kis önerő mellett a bérleti díj fedezné a hiteltörlesztést!”

Saját magam és mások tapasztalata szerint is a bérleti piac a nagyvárosokban nagyon jól működik most is. Ugyanakkor a lakásárak jelentősen estek, a realizált adásvételek sokszor 10-20%-al a meghirdetett irányárak alatt teljesülnek. A kevésbé jó adottságú lakásokat csak úgy sikerül értékesítenie a tulajdonosoknak, ha folyamatosan csökkentik az irányárat a hirdetési folyamat alatt, ameddig az „erősen piaci ár alatt” kategóriába nem kerülnek.

Ugyanakkor azért vannak adásvételek a mostani piacon is, pár hete én is értékesítettem egy lakást, és bár a beruházási árhoz képest viszonylag jól adtam el, az eredeti irányáramból én is 15%-ot engedtem.

… és még további ingatlan áresések várhatók, ami nagyszerű befektetési lehetőségeket tartogatnak a szabad forrásokkal rendelkező befektetők számára, vagy azok számára, kik segíteni tudnak a szabad tőkével rendelkező befektetőknek a pénzük fialtatásában.

Nem akarok senkinek sem reklámot csinálni, csak demonstrálni szeretném a lehetőségeket, az egyik nagy ingatlanforgalmazó oldaláról választottam ki néhány lakást pár perc böngészés után:



Ezt a debrecen belvárosi lakást 6,5M irányáron árulják, 2M önerővel megvásárolható, a havi hitel törlesztő 37eFt és kb. 50-55eFt+rezsi bérleti díjért kiadható. Már ez is jól hangzik, de most az irányárral kalkuláltunk könnyen lehet, hogy ez a lakás 5,5M-ért elvihető, ami még szebbé teszi a számokat.

És, hogy lásd, hogy az előző hidetés nem egy „fehér holló” volt, rögtön itt egy másik hasonló paraméterekkel rendelkező, és még folytathatnánk a sort.

A fővárosban is vannak ránézésre jó ajánlatok, ez a 6. kerületi garzon 4,8M Ft irányáron van hirdetve, kevesebb, mint 1,5M Ft az előleg, 27e Ft a hiteltörlesztője és 35-45e Ft/hó bérleti díjért kilehet adni, igaz, hogy még kb. 1 milliót rá kell költeni, de ha szerencsénk van és egy motivált eladó áll a háttérben ennek az összegnek a nagy részét lealkudhatjuk az árból.

És a teljesség igénye nélkül itt van még egy lakás, amit pár perc böngészés után kiválasztottam.

 

Nem azt akarom mondani, hogy a fenti lakások biztos, hogy tuti befektetések, de azt látnod kell, hogy sosem volt ilyen könnyű pozitív készpénzáramlást generáló ingatlant találni.

Sajnos biztos vagyok benne, hogy 2-3 nagyon kemény év elé nézünk gazdaságilag, de ne felejtsd el, hogy mit írt Craig Hall – Az Időzítés az ingatlanpiacon című bestsellerében, ami napjainkban az ingatlanbefektetők kötelező olvasmánya: „Vásárolj akkor amikor vér folyik az utcákon!”

Ne feledd az újabb nagy vagyonok a következő időszakban lesznek megalapozva!

A jó időzítés az ingatlanbefektetéseknél hasonlóan fontos, mint bármi más üzletnél. Tanuld meg a hogyant a videó szemináriumom segítségével.

Sikeres befektetést!
Király Norbert
 

Befektetői Klub

Elfelejtett jelszó
Regisztráció

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Ajándék
vagyonépítési videó!