Miért bukik újra és újra a legtöbb sikerorientált ember?

Dátum: 2011. november 12. 13:57 Címkék: anyagi függetlenség

Sokan azt hiszik, hogy a sikeres embereknek könnyű életük van, pedig sokszor a sikerért nagyon magas árat kell fizetniük.

A sikerorientált embereknek van 2 tulajdonsága, ami az erősségük és ugyanakkor nagyon sebezhetővé is teszi őket.

1. Mindig újabb és újabb célokat tűznek ki, egyszerűen képtelenek megnyugodni.

2. A céljaik elérése érdekében hajlandók akár átlagon felüli kockázatot vállalni, persze ők nem gondolják kockázatosnak, mivel bíznak saját képességeikben, alapvetően pozitívan gondolkodnak, és minél nagyobb a cél annál nagyobb a kockázat is. 

A fentiek alapvetően pozitív tulajdonságok, mégis ezek a tulajdonságok vitték csődbe kétszer is Robert Kiyosakit, vagy hogy két neves ingatlanbefektetőt említsek Donald Trumpot és Craig Hall-t, akik mindketten már a szupergazdagok közé tartoztak, amikor kénytelenek voltak fizetésképtelenséget jelenteni és előről kezdeni újraépíteni a vállalkozásukat a nulláról indulva.
 

Ha az előbb említett vállalkozók akkorát tévedhettek, hogy mindenük ráment, akkor ne csodálkozzunk azon, hogy sok hazai top vállalkozót sem sok választja el attól, hogy milliárdosból hajléktalan legyen. Ajánlottak már nekem hazánk 20. leggazdagabb emberének ingatlanjait, melyeken a tartozás jóval meghaladta a reális értéküket, sőt olyan lakás is volt köztük, melyet végül elárvereztek, bizony az illetőnek komoly likviditási gondjai voltak.


Másrészt a napokban jelentett csődöt az egyik ismerősöm, aki egy 500 lakásos lakóparkot épített, ami akár szép profitot is hozhatott volna neki, viszont sajnos reális esély van rá, hogy mindene rámenjen, ma még egy 30 milliós autóval jár, holnap már gyalog. Mekkora kockázat! Több száz millió profit vagy több száz millió veszteség?


És minden nehézség ellenére ezeket a vállalkozókat nem lehet elpusztítani, ami közös bennük, hogy akár komoly adósságokkal terhelten is képesek megújulni és újabb „gigantikus” projektekbe kezdeni, mivel tudják, ha egyszer megcsinálták, akkor képesek rá újra.


Ebből is látszik, hogy a legnagyobb érték a fejedben van, ha megfelelő tudással vagy felvértezve és hiszel magadban, akkor bár átmenetileg elbukhatsz újabb sikereket fogsz elérni.


Visszatérve a cikkem elején említett két jellemvonásra:


Az átlagos emberek félnek kockázatot vállalni, ez ugyan „biztonságban” tartja őket, viszont félnek új célokat kitűzni és ezért nagyon átlagos életet élnek, ennek az életstílusnak megvan azaz előnye, hogy bár kielégítetlenül maradnak vágyaik, viszonylag kevés stressz van az életükben.
 

A sikerorientált emberek nem bírnak megnyugodni, miután elértek egy célt újabb célt tűznek ki, anélkül nincs értelme az életüknek és sokszor ez okozza a vesztüket is, egyre többet tesznek kockára és ha nem minden úgy alakul, ahogy eltervezték, akkor nagyot tudnak bukni.

Ennek köszönhetően bizony megesik, hogy a sikeres emberek anyagi helyzete erősen hullámzik, egyszer az egekben repkednek, máskor pedig a poklot tapossák.
 

Mióta megértettem ezeket az összefüggéseket másképp nézek a világra. Láttam embereket, akik napjainkban is egy-két év alatt irigylésre méltó gazdagságra tettek szert, még mások pillanatok alatt hátrahagyják a megszokott luxus életüket.

A múltkor becsengetett hozzám egy koldus, pénzt kért, megszántam és adtam neki. Miután bejöttem az udvarról a házba, az öt éves kisfiam megkérdezte, hogy miért adtam pénzt a koldusnak. Azt válaszoltam, hogy azért, mert senki sem született burokban és mi is lehetünk még hasonló helyzetben.

Király Norbert 

Befektetői Klub

Elfelejtett jelszó
Regisztráció

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Ajándék
vagyonépítési videó!