Válság az ingatlanpiacon… vagy inkább most jött el az igazi befektetők ideje?

Dátum: 2020. április 3. 20:13

2008-ban egy gazdasági visszaesés részesei lehettünk, a magyarországi ingatlanárak átlagosan 30%-ot estek, majd éveken keresztül egy lagymatag oldalazó piac volt a jellemző. Aztán 2014-re mintha kipihente volna magát a piac, amit megtámogatott egy-két gazdaságélénkítő intézkedés is és eddig soha nem látott, rakéta sebességgel emelkedtek az ingatlanárak. Mindegy mit vettél, ha egy kicsit türelmes voltál, garantáltan nyertél rajta.
 
Megmondom őszintén, hogy én az előző ténytől függetlenül nem igazán kedvelem ezt a fajta keresleti piacot. Nem szeretem, amikor versenyezni kell más vevő jelöltekkel és a feltételeket az eladók diktálják és az ár alkura szinte esélyed sincs. Közgazdasági tény viszont, hogy az emelkedő piacokat eső trendek követik. Ha egy kínálati piac alakul ki, akkor pedig eljön a képzett, intelligens befektetők aranykora.
2019 második félévétől egy jelentős lassulás volt tapasztalható nem csak a hazai ingatlanpiacon, de a legtöbb országban, itthon elindultak az árak lefelé. Az amúgy is lanyha piacnak a korona vírus miatti intézkedések végleg oda csaptak és ennek a hatásait még csak hónapok múlva fogjuk érezni igazán.
 
Végeredményben én most egy erős kínálati piac kialakulására számítok, ami jelentős, a 2008 utáni időszakhoz hasonló áreséssel is fog járni, ami saját statisztikáim szerint már el is kezdődött, Budapesten, illetve más vidéki nagyvárosokban egyes övezetekben 20% körüli árcsökkenések tapasztalhatók.
 
Nagyon sajnálom, hogy ezt a helyzetet egy szomorú és emberéleteket is követelő vírusnak kellett kiváltania, de ha befektetői oldalról nézzük a dolgokat azt kell, hogy mondjam, hogy most jött el azaz idő, amire már jó ideje vártam és ami a legjobb befektetési lehetőségeket hozza el.
 
Az elmúlt hetekben több jó hazai ingatlanbefektetési lehetőség kopogtatott be az ajtómon, mint az elmúlt egy-két évben összesen, a legfrissebb ügyletem egy viszonteladási célú budapesti családi ház vásárlása nagyjából féláron.
 
Lehetőségekből jutott bőven a Milliomosinas Befektetői Klub tagjainak is, volt köztük százezer forint körüli négyzetméteráron vásárolt újszerű lakás, de most is kínálunk 7. kerületi üzlethelyiséget hasonló négyzetméteráron, valamint Budapest vonzáskörzetében panorámás 1800nm-es telket 11millió forintért és jönnek az újabb és újabb jó lehetőségek.
 
Ha Te is szívesen vennéd a jó üzleti lehetőség tippeket, akkor javaslom csatlakozz a befektetői klubunkhoz, az alábbi linken tudsz jelentkezni:
 

Miért van az, hogy egyesek nem találnak jó befektetési lehetőségeket, még mások azzal a problémával küszködnek, hogy annyi jó lehetőség van körülöttük, hogy azt se tudjanak, hogy hova kapjanak?

 
Úgy gondolom, hogy ennek az oka több tényezős, de elsősorban azon múlik, hogy mennyire fejlett a befektetői gondolkodásod és a pénzügyi intelligenciád. Ezek a képességek valószínűleg kismértékben az adottságainkon és a neveltetésünkön, a környezetünkön, ahol és ahogy felnőttünk is múlnak. De ennél sokkal fontosabb az önképzés, illetve az, hogy a tanultakat minél gyorsabban átültesd a gyakorlatba.
 
Legyen szó bármilyen szakmáról vagy hobbiról úgy lehet a legkönnyebben elsajátítani, ha tudsz olyan valakitől tanulni, aki már profi az adott területen és megtudod figyelni, hogy ő hogyan dolgozik. Ezt a személyt hívják mentornak. Én is még mindig rengeteget tanulok azoktól az üzletemberektől és befektetőktől, akikkel közös ügyleteim vannak és én nagyon szeretek tanulni, ettől érdekes és izgalmas az élet.
 
Pár évvel ezelőtt én is létrehoztam egy mentorprogramot az Online Ingatlan Akadémiát, amit rendszeresen fejlesztek, újabb videók kerülnek fel az egyes leckékhez. A leckék között pedig házi feladatokat adok, hogy a hallgatóim kontrollálni tudják a felkészültségüket.
 
Bár frissek mellett sok 5-10 évvel ezelőtti esettanulmány is szerepel a videók között a legnagyobb érték, amire megtanítanak ezek a leckék a sok technikai ismeret mellett az a befektetési gondolkodásmód. Ha lelkiismeretesen végig mész a leckéken a világ bármelyik szegletében és bármilyen ingatlanpiacon képes leszel pénzt csinálni.
 
Amennyiben szeretnéd, hogy átadjam a tapasztalataimat, akkor az alábbi linken tudod megrendelni a 2 részből álló Online Ingatlan Akadémia videószemináriumot:
 

Ne felejtsd történelmi pont előtt állunk, vagyonok fognak gazdát cserélni a következő egy-két évben és a pénzcsináláshoz nem feltétlen kell pénz, legalább is nem a Te pénzed! Csak rajtad múlik, hogy meglovagolod e a kialakuló lehetőségeket!

 
Sikeres befektetést!
Király Norbert
 

Befektetői Klub

Elfelejtett jelszó
Regisztráció

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Ajándék
vagyonépítési videó!