Home staging, avagy hogyan tegyél szert akár milliókkal több profitra ingatlanok eladás előtti felkészítésével

Dátum: 2018. április 11. 8:58

Amikor egy befektetési célú ingatlant piacra dobunk több tényező is szükséges ahhoz, hogy a lehető leghamarabb, az átlagos 100 nap értékesítési időhöz képest 30-60 nap alatt, illetve az elérhető legmagasabb áron, akár az átlagos piaci ár felett 10-20 %-al magasabb áron keljen el. Amennyiben az ingatlan az adott célcsoport igényeinek megfelelően fel van készítve az eladásra, megfelelően van beárazva és teljeskörű hirdetési anyaggal jól van meghirdetve akkor a siker nem sokáig várat magára.
 
Egy ingatlan értékesítésekor egy terméket próbálunk a piacra dobni, aminek ugyanolyan fontos a „csomagolása”, mint bármely más terméknek a piacon. Ahhoz, hogy a vevő első benyomása pozitív legyen és beleszeressen egy lakásba elengedhetetlen, hogy kiemeljük annak vonzó tulajdonságait, kívánatossá tegyük számára. Márpedig az első benyomás a legfontosabb, döntő egy lakáseladás során. 
 
 
hálószoba home staging előtt és után
 
Soltész Laura, - aki home staging tanácsadó és mellette sikeres ingatlanbefektető -, tapasztalata szerint, befektetőként nem tudhatjuk, legfeljebb az ingatlan főbb tulajdonságai és lokációja alapján valószínűsítjük, hogy az érdeklődők inkább saját részre, vagy szintén befektetési célból vásárolják meg az ingatlanukat, mondjuk kiadásra, de a végcél mindkét esetben ugyanaz. Az ingatlannak ki kell tűnnie a kínálatból, másrészt egy teljeskörű megoldást kell kínálnia, meg kell mutatnia a lehetőségeket a lakásban… ez pedig egy módon lehetséges, ha funkcióknak megfelelően van berendezve, valamint dekorációkkal, hangulati elemekkel életet viszünk a térbe.
 
Laura nagyon sok gyakorlati tapasztalatot fog megosztani velünk az április 21-ei Siker az ingatlanpiacon című szemináriumon, ahol az előadók között üdvözölhetjük. Sok tippet és trükköt ismerhetsz meg a home staging világából, ha velünk tartasz és mindezt egy olyan szakértőtől, aki szakmájában kiemelkedő és mint befektető is nagyon sikeresen alkalmazza a megszerzett tudását:)
 
Melyek a legnagyobb hibák, amit egy ingatlan hirdetésekor elkövethet az eladó?
  • rossz minőségű, sötét képek, amelyek csak egy-egy részletet mutatnak a lakásból
  • túlzsúfolt terek, az eladó személyes tárgyaival van tele minden helyiség
  • rendetlenség, káosz
  • esetleg egyáltalán nincs berendezés, üres a lakás
  • nem látszanak a térkapcsolatok a képeken 
  • nincs alaprajz
 
home staging előtt és után
 
A vevők otthont keresnek, nem egy lakást. Egy olyan kellemes, pozitív, harmonikus életteret, ami elsőre megfogja, elvarázsolja őket és bele tudják képzelni magukat. Egy olyan otthont keresnek, amiben látják a lehetőségeket. Sajnos ez lehetetlen, ha egy amúgy szép, jó adottságú lakás az eladó személyes tárgyaival van telezsúfolva, vagy éppenséggel egy befektetési célú lakás esetén üresen tátong.
 
Nagyon sok hirdetéssel lehet találkozni, melyekben az ingatlant teljesen üresen árulják. Miért probléma ez? Az emberek több, mint 90 %-a nem látja a terekben a lehetőséget, nem tudja, hogy egy adott helyiségben mi fér el, nem tudja elképzelni, mit lehet kihozni egy ilyen lakásból, nem látja a funkciókat, hogy hova tudja elhelyezni majd a személyes tárgyait, hogyan tudja belehelyezni a személyes életterét egy adott lakásban.
 
Ebben segíthet a home staging, melynek során a lakás minden helyisége a funkciójának megfelelően kerül berendezésre az adott célcsoport igényeihez igazítva mind a bútorok, mind dekorációs elemek tekintetében. A home staging sokkal többet jelent, mint dekorálás vagy mint lakberendezés. Egy olyan komplex és összehangolt szemléletet és eszközrendszert takar, melynek használatával akár saját, akár befektetési célú ingatlanunkat az átlagosnál sokkal rövidebb idő alatt, akár feleannyi idő alatt és akár milliókkal magasabb áron értékesíthetjük.
 
 
fürdőszoba home staging előtt és után
 

Tudd meg, hogy mi az ingatlanpiac kulcsa, amivel egyik napról a másikra milliókat nyerhetsz!

 
Tarts velünk április 21-én a Siker az ingatlanpiacon - Ingatlanbefektetők exkluzív napja szemináriumon és nagyon sok gyakorlati tippet, stratégiát és esettanulmányt ismerhetsz meg, mind a hazai, mind a külföldi ingatlanpiacról!
 
Kattints a fenti linkre és jelentkezz most még kedvezményesen, a szabad helyek korlátozottak!
 
Sikeres befektetést!
Király Norbert
 

Befektetői Klub

Elfelejtett jelszó
Regisztráció

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Ajándék
vagyonépítési videó!