A stabil értékek biztosítják a stabil jövőt

Dátum: 2014. szeptember 15. 22:57 Címkék: arany

Bár a pénzügyi nagyhatalmak igyekeznek úgy csinálni, mintha mint ha a világ fejlett országaiban a pénzrendszer stabil lenne, ennek ellenére mégis ott van a levegőben a feszültség. Több neves gazdasági szakember 2-3 éven belül komoly gazdasági problémákat jósol, még mások bíznak benne, hogy még egyszer nem jöhet el azaz idő, amikor nagyapáink a pénzt sepregették az utcán.

 

Hogy kinek lesz igaza? Csak találgathatunk, de ami a legfontosabb, hogy nekünk sajnos vajmi kevés ráhatásunk van ezekre a dolgokra. Van egy mondás, viszont, ami úgy hangzik, hogy
„jobb félni mint megijedni”, 

de azt is mondhatnám, hogy felelősen gondolkozó ember mindig a legrosszabb a forgatókönyvre készül.
 
Jelen esetben a legrosszabb forgatókönyv a pénz totális értékvesztését jelenti. 
 

Akkor mi az ami érték marad egy ilyen helyzetben?


A válasz viszonylag egyszerű, azok a dolgok és értékek, melyek nem virtuálisak, évezredek óta értéket jelentenek vagy a létfenntartásunkhoz szükségünk van rá.
 
Lakni mindig kell valahol, tehát az egyik ilyen érték az ingatlan. Enni és inni is kell, igen, az élelmiszer is ide tartozik. Valamint a legfontosabbak között kell megemlítenünk a nyersanyagokat, melyeket az ipar használ, valamint a nemesfémeket, pl. az aranyat, ami azon kívül, hogy nyersanyag, évezredek óta stabil értéket képvisel bolygónkon.
 
Ha rendelkezel bérbe adható lakásokkal, akkor jók az esélyeid a boldogulásra, a bérleti díjat sokféle formában lehet fizetni. A gond csak az, hogy egy olcsóbb ingatlan is több millió forintba kerül, kevesen engedhetik meg maguknak.
 
Ha rendelkezel egy ásványvíz kúttal vagy palackozóval vagy földekkel, üzemekkel, ahol élelmiszert tudsz előállítani, netalán működő bányád vagy olajkutad van, akkor is jó helyzetben vagy. A legtöbbünk viszont nem ebben az üzletágban tevékenykedik.
 
A legtöbb ember számára a legelérhetőbb és legkézenfekvőbb lehetőséget a befektetési arany vásárlása jelenti.
 
Egy üzleti együttműködés keretében egy olyan aranyszámla konstrukciót tud nyújtani a befektetői klubunk, ami ismereteim szerint hazánkban, de talán egész Európában a legrugalmasabb és legolcsóbb arany befektetési forma.

Röviden összefoglalom a lényeget:
  • a vételi és eladási árfolyam között összesen 3% árrés van, példaként a bankok a HUF/EUR átváltásnál kb. 8% árréssel dolgoznak, a pénzváltók valamivel kevesebbel.
  • a megvásárolt aranyad gramm-ban van nyilvántartva, az aktuális árfolyamon bármikor részben vagy egészében visszaválthatod forintra vagy euróra 
  • az aranyad a nagy múltú svájci Argor Heraeus finomítónál is név szerint nyilván van tartva
  • ha jobban szeretnéd az aranyadat magadnál tartani, akkor pár ezer forint díjért kérheted a tömbösítést is
  • nincs havi megtakarítási kötelezettség, az aranyszámla úgy működik, mint egy banki megtakarítási számla, amihez bármikor hozzátehetsz akár pár ezer forint értékű aranyat, de akár ki is vehetsz belőle
Az ilyen jellegű befektetési konstrukciók lényege, hogy úgy tudod a legjobban csökkenteni az arany ingadozásából adódó árfolyamkockázatodat, ha rendszeresen pl. havonta vásárolsz egy bizonyos összegért. Ennek a stratégiának köszönhetően kialakul egy vásárlási átlagárad, ami nagyobb biztonságot jelent, mintha csak egyszer egy nagyobb összegért vásároltál volna.
 
Természetesen azért érdemes figyelni az árfolyamokat, ha úgy gondolod, hogy nagyon lent vannak az arany ára, akkor érdemes lehet egy kicsi jobban „belenyúlni”.
 
Amikor ezeket a sorokat írom, az arany árát unciánként 1230 dolláron jegyzik, az elmúlt napokban eső trend volt, ha azt is figyelembe vesszük, hogy 2011 májusában az árfolyam elérte az 1900 dollárt, akkor azt mondhatjuk, hogy az arany nagyon alulértékelt, amiben mesterséges manipuláció is jelentős szerepet játszik.
 
Milyen furcsán gondolkodnak az emberek, amikor 1700, 1800, 1900 dolláros szinten volt az arany mindenki vásárolt, amikor az 1200 dollárt nyaldossa a legtöbben ódzkodnak.
 
Ne felejtsd, mint mondott Warren Buffet a világ talán legsikeresebb és legbölcsebb befektetője: 
 

„az okos befektető akkor vásárol, amikor mindenki más elad”


Amennyiben Te is szeretnél talán a piacon a legjobb kondíciókkal rendelkező Aranyszámlát nyitni keress minket a kapcsolat menüpontban található elérhetőségeinken és elküldjük a számlanyitási dokumentumokat.
 
Sikeres befektetést!
Király Norbert
 

Befektetői Klub

Elfelejtett jelszó
Regisztráció

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Ajándék
vagyonépítési videó!