Fellendülés előtt a hazai ingatlanpiac?

Dátum: 2014. június 23. 13:46

Bár alapvetően a legtöbb hazai hírforrás a hazai ingatlanpiac stagnálásáról számol be és ezt akik aktívan foglalkozunk ingatlanbefektetésekkel ezt mi is megerősíthetjük, legalább is, ami az ingatlanok adásvételét illeti. A bérleti piac ezzel szemben több nagyvárosban, mint például Sopron, Pécs, Győr, Debrecen és még lehetne további példákat említeni több, kifejezetten forró piac, a jó adottságú és szép állapotú lakások nagyon keresettek.
 

A bérlők által kedvelt övezetekben és színvonalasan berendezett garzonlakást havi 70-80.000 Ft, még egy egy hálószobást 80-100.000 Ft havi bérleti díjért kilehet adni. Ezek a számok azt mutatják, hogy igenis komoly potenciál van a hazai ingatlan-befektetésekben napjainkban. 

A hazai ingatlanpiacnak egy specialitása, hogy még a nagyvárosokban és azon belül is elsősorban a frekventáltabb övezetekben ilyen magas bérleti díjakkal találkozhatunk, addig a külvárosban, illetve a kisebb településeken csak nagyságrendekkel kisebb bérleti díjakért adhatók ki az ingatlanok. Ezért nagyon fontos, hogy a befektetési döntéseket megfelelő piacelemzés előzze meg.
 
Ugyanakkor a gazdaságpolitikai előrejelzések szerint és itt elsősorban a hitelezést segítő új intézkedésekre gondolok, illetve a banki betétek kamatcsökkenésére, várhatóan az ingatlanpiaci árak emelkedését fogják előidézni.
 
A korábbi évekre jellemző csökkenő árak miatt az ingatlan, mint befektetési eszköz népszerűbbé vált. Az általános banki betétek helyett érdemes a befektetésre szánt pénzösszegnek magasabb hozammal kecsegető lehetőséget találni. Ez lehet az ingatlan, ami két, a mai piacnak fontos tulajdonsággal is rendelkezik, egyrészt ellenőrizhető és hosszú távra szól, másrészt magasan a jegybanki alapkamat és az alacsony kockázati besorolási kötvények hozama felett tud teljesíteni.
 
Ösztönző tényező a hitelezési aktivitás növekedése is, az állami és bankszektorban egyaránt. A vállalkozások részére a Növekedési Hitelprogram kínál kedvező feltételeket, a lakossági befektetők pedig forintban nyújtott, lakáscélú támogatott kölcsönök kínálatával találkoznak, amiket egyedi engedményekkel és kamatkedvezménnyel tesznek még vonzóbbá a pénzintézetek.  Az ingatlanpiac számára további kedvező változás, hogy az új 2014-es adótörvények minden munkáltatónak lehetővé teszik, hogy támogassa dolgozóik korábban felvett lakáshitelének visszafizetését. A támogatást hitelintézet útján, annak igazolása mellett lehet folyósítani, mértéke pedig öt millió forintig terjedhet.

Ne várd meg a következő ingatlan bummot, kezd el magad képezni az ingatlanbefektetések területén és vásárolj még most, amikor alacsonyak az ingatlan árak, ezáltal magas megtérülésre tehetsz szert!

A megfelelő tudás megszerzésére a hazai piacon a talán legtartalmasabb és kifejezetten gyakorlatias oktatóanyagot az Online Ingatlan Akadémia ingatlanbefektetési videószemináriuma kínálja. Ahogy a vérbeli ingatlanbefektetők mondják a legideálisabb időpont az ingatlanbefekltetésre a mai nap, ne várj Te se tovább, szerezd meg a szükséges tudást és indulj el az úton még ma.

Rendeld meg az Online Ingatlan Akadémia videószeminárium sorozatunkat:
Tovább a megrendeléshez>>>

Király Norbert

Befektetői Klub

Elfelejtett jelszó
Regisztráció

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Ajándék
vagyonépítési videó!