Donald Trump: az ingatlanmogul és médiakirály

Dátum: 2013. december 27. 21:08

Donald Trumpot az ingatlanbefektetései tették igazán ismertté. A beruházások között szerepelnek toronyházak luxuslakásokkal és irodákkal, hotelek, bevásárló központok és golfpályák. A népszerűségében viszont nagy szerepet játszanak könyvei, melyekben őszintén osztja meg sikereinek titkát, mint motivációs előadó talán az egyik legkeresettebb, ugyanakkor talán a legmagasabb óradíjjal is ő dicsekedhet. Népszerűségén sokat lendített a „A gyakornok” című valóságshow-ja, illetve politikai szereplései és megnyilvánulásai is.

Trump hihetetlenül jó szemmel látja meg az üzleti lehetőséget a különféle ingatlanokban, de más üzleti lehetőségekben is. Sokszor sikeresen alkalmazott befektetési stratégiája, amikor nagyarányú hitel segítségével visz végig egy ingatlan-beruházást, az ingatlannak egy részét, bizonyos egységeit értékesíti, amiből kifizeti a bankot, a maradék ingatlan tulajdonrészt pedig méregdrága bérleti díjért hasznosítja. A Trump márka világszerte a minőséget képviseli.
 
Azért a világ legsikeresebb befektetőjének sem sikerül minden tökéletesen, nagyszabású és egyre nagyobb volumenű tervei miatt már kétszer csődközelben volt, de mindig sikerült pozitívan zárnia. 2009-ben leállították Dubajban a Trump International Hotel and Tower nevű felhőkarcoló építését. 
 
A felhőkarcoló lett volna a város közelében található Palm Jumeirah mesterséges sziget egyik ékessége, azonban a milliárdos, Donald Trump nem tudott több pénzt adni az ingatlan befejezésére. A milliárdosnak 2,9 milliárd dirhamba (156 milliárd forintba) került volna az épület befejezése, amelyben ő maga is szert tett volna egy saját lakásra.
 
A toronyházban összesen 399 lakás, iroda, hotelszoba és üzlet kapott volna helyet, az összesen 250 ezer négyzetméteres alapterületen. 
 
Mindezek mellett vagyona Krőzuséhoz hasonlóan legendás, aktuális felesége Melania pedig fényévekkel fiatalabb nála. Ő az, aki alapján állíthatjuk, hogy nem csak szűk hazánkban vannak harcedzett és finoman szólva furcsa politikusok, hanem bizony az amerikai képviselők között is.

2000 óta politikai karrierbe kezdett (először demokrata, majd republikánus színekben), és fontolgatta a 2012-es választásokon az amerikai elnöki posztért való indulást. Obamával ellentétes nézeteinek többször élesen hangot adott, megkérdőjelezte Obama USA állampolgárságát, melyért sokan kritizálták, illetve parodizálták.
 
Azt illusztrálandó, hogy mennyire és milyen életstílusban tud élni az a férfi, aki 1984-ben az év vállalkozója volt az USA-ban, álljon itt egy kisfilm, részletesen bemutatva a brutális méretű magánrepülőgépét annak minden luxusával. Húszmilliárd forintért vásárolta meg a Microsoft társalapítója, Paul Allen Boeing 757-esét.
 
Trumpnak egyébként már volt egy kisebb méretű Boeing 727-ese, melyen többek között hálószobát is kialakítottak, úgy tűnik ez nem volt neki elég.
 
 
Nemrég elfogadta az amerikai illetékes hatóság Donald Trump szállodaipari vállalkozásának és egy tőkebefektető cégnek a javaslatát a New York-i öreg postahivatal épületének luxusszállodává történő átalakítására.
 
A Pennsylvania Avenue-n lévő 113 éves épületben egy több mint 250 szobás szállodát alakítanának ki, számos étteremmel, bálteremmel és konferenciateremmel 36 ezer négyzetméternyi területen.
 
A történelmi épület rangjának megfelelően lesz benne könyvtár, múzeum és kiállítóterem, valamint kertek is övezik majd. Az épület a Trump International Hotel szállodalánc része lesz. Trump cége és a Colony Capital befektető társaság közösen 200 millió dollárt invesztálna az átalakításba.
 
Az ügylet véglegesítésére egy év áll rendelkezésre, és még az amerikai kongresszusnak is igent kell rá mondania. Ha ez megtörténik, 2014-ben kezdődhet el az építkezés.
 
Amennyiben szeretnél többet megtudni Donald Trump ingatlanbefektetési stratégiájáról és egyedülálló gondolkodásmódjáról, mely hihetetlenül sikeressé tette, akkor Trump Ingatlanstratégiái című könyvet mindenképpen el kell olvasnod.

Trump Ingatlanstratégiái
 
Sikeres befektetést!
Király Norbert

Befektetői Klub

Elfelejtett jelszó
Regisztráció

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Ajándék
vagyonépítési videó!