Sikersztori - Gyors profit egy kis lakás adásvételével

Dátum: 2013. augusztus 14. 15:34

Király Norberttel és tanfolyamaival először 2006-ban találkoztam egy ismerősöm által. Megadta Norbi web oldalának a címét onlineingatlanakademia.hu, és én néhány perces böngészést követően jelentkeztem a szakmai képzésre. A tanfolyam nagyon kíváncsivá tett az ingatlan befektetések iránt, mégsem kerekedett elég bátorságom (na meg pénzem sem volt hozzá), hogy belevágjak.

Pénzügyi közgazdászként még azt sem mondhattam, hogy a befektetések távol állnak tőlem, hiszen hajdanán még elméleti oktatást is kaptam az iskolapadban. Évekig jó állásban, jó fizetéssel és juttatás csomaggal "elvoltam", viszont 2012-ben a válság közepette megszűnt az állásom és a jobbnál-jobb munkalehetőségek sem halmoztak el. Mondhatom, hogy "kényszer vállalkozó" lettem.
Leporoltam a korábbi ingatlan befektetési érdeklődésem, elővettem a Norbi tanfolyamain készített jegyzeteimet és keresgélni kezdtem a neten lakás hirdetések között. Egy ingatlanos segítségével rátaláltam egy általam jól ismert típusú kis panel lakásra (35m2, 1,5 szobás, Újpesten). Tehetősebb rokonomtól kértem kölcsön pénzt, és egy alkufolyamatot követően 2013 februárjában sikerült megvásárolnom az első befektetési célú ingatlanomat.
 
Mivel nem a saját pénzem volt az üzletben, ezért a "vásárol-felújít-elad" stratégiát követtem. Találkoztam egy szintén ingatlan befektetésekben utazó házaspárral, akik profi módon mentoráltak a vásárlás, majd felújítás szakaszaiban. Érdemes őket név szerint is megemlítenem, persze mindezt az ő beleegyezésükkel teszem (Tamás Edina valamint Dósa József). Az ő segítségükkel került felújításra a lakás, ahogy a mellékelt képeken is látszik. Edináék egyébként oktatják is a szakszerű ingatlan befektetéseket a gyakorlatban.

Az alábbi fotókat a felújítás előtt készítettem:


   
 
   
 
   
 
   
 
Pénzügyileg is összegezve 5,5 M forintért vásároltam, 900 ezer forintból felújíttattam, és végül 7,7 M-ért eladtam. Mindez 4 hónapba került. A fizetendő illeték, átírási költségek, adó, kamat után is maradt egy tisztes hasznom, ami arra ösztönöz, hogy Edina és Józsi (mentoraim), valamint Norbi tanításait használva, most már saját tapasztalattal is :) ismét keressem a lehetőséget és belevágjak.

Itt van néhány fotó, ami a felújítás utáni állapotot mutatja:


   
 
   
 
   
 
   

Azt javaslom mindenkinek, hogy először szerezze meg az elméleti ismereteket, ismerje meg a piacát, majd vágjon bele bátran.

Attila

Befektetői Klub

Elfelejtett jelszó
Regisztráció

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Ajándék
vagyonépítési videó!