Egy jó teszt, ha hálózati marketing üzlet indítását tervezed

Dátum: 2015. június 7. 23:11 Címkék: mlm network marketing

Mitől jó egy hálózati marketing üzlet?

Véleményem szerint a legtöbb hálózati marketing cég, bár marketing tervükben a szabadság ígéretét hangoztatják, valójában nem alkalmasak arra, hogy idővel minimális időráfordítás mellett olyan jelentős passzív bevételeket generáljon, ami valódi szabad életet eredményezne. Pénzt kereshetsz vele, de ez nem jelenti azt automatikusan, hogy szabadidőd is lesz.
 
A legtöbb többszintű értékesítési rendszer úgy van megalkotva, hogy folyamatos munkára vagy kényszerítve. Talán ismerősek számodra is a következő elemek, ilyenek például, amikor időről-időre minősülni kell az adott szinthez, egyébként elveszíted a pozíciódat vagy kötelező jelleggel új tagokat kell beléptetni, de a nagy összegű termékvásárlások (melyek egy idő után a garázsban kötnek ki), mint a jutalékfizetés feltételei is a nehezen teljesíthető feladatok közé tartoznak.
 
Nem véletlen, hogy olyan sikeres hálózatépítők közül is csak nagyon kevesen képesek tartósan megvetni a lábukat egy-egy cég képviselőjeként, akik magas pozíciókat és szép jövedelmeket értek el. Több ismerősöm van, aki komoly energia és munka befektetésével felépített egy hálózatot, majd hirtelen szinte mindent hátrahagyva egy új céget kezdett építeni, és ezt már jó párszor megismételte. Az ok egyszerű; a rendszer nem azt nyújtotta számára, amit igazán szeretett volna. Sajnos viszont a legtöbben nincsenek pontosan tisztában azzal, hogy milyen sajátosságokkal rendelkező rendszert is keresnek valójából.
 

Kell lennie jól működő üzleti modelleknek is

Én személy szerint 3 cég termékeinek vagy inkább szolgáltatásainak az ajánlói rendszerében veszek részt, azért mert SZÜKSÉGEM van a termékeikre, ha pedig fizetnek nekem azért, mert ajánlom őket, akkor miért ne tenném. Meggyőződésem, hogy ezek olyan rendszerek, melyek egyedi sajátosságainak köszönhetően valóban képesek passzív jövedelem építésére. Az igazság az, hogy heti pár óra időráfordításnál egyikkel sem foglalkoztam és foglalkozom többet és mégis működik. 
 
Szeretném számodra összefoglalni, hogy melyek azok a sajátosságok, melyeknek egy passzív jövedelemépítésre alkalmas üzleti lehetőségnek meg kell felelnie. Ha Te is tevékenykedsz network marketing cégben, akkor vedd végig, hogy az általad képviselt üzleti rendszer mennyire felel meg az alábbi pontoknak, ha pedig most gondolkodsz otthonról végezhető munka elkezdésén, akkor is érdemes átengedni az alábbi szűrőn.
 

Akkor is igénybe vennéd a szolgáltatásokat vagy a terméket, ha nem lenne mögötte hálózatépítés

Többször megfigyeltem már, hogy sok hálózatépítő addig használta az adott cég termékeit, ameddig anyagilag is érdekelve volt benne. Amint megszűnt az anyagi érdekeltség, valahogy a termék vásárlása is elmaradt. 
 
Ennek nem feltétlen kell így lennie, ha a terméket vagy szolgáltatást akkor is megvennéd, ha nem az van a fejedben, hogy a tovább ajánlásából pénzed lesz, akkor az egy nyerő termék. Szerencsére vannak ilyenek, illetve én csak ilyen üzleti rendszerek termékeiben tudok gondolkozni.
 

Egyértelmű előnyökkel bír a konkurenciához képest, de legjobb, ha nincs konkurencia

Ha ez megvalósul, akkor a jelölt csatlakozása nem a te szimpátiádon, hanem a szolgáltatás minőségén múlik, ami nagyban hozzájárul a másolódás sikerében és valóban eladható terméket eredményez.
 

Ne legyen nagy értékű kezdőcsomag, amit meg kell vásárolnod a sikeres indulás érdekében

A magas értékű, akár több ezer dollár vagy euró befektetést igénylő kezdőcsomagok ugyan gyors jövedelmeket eredményeznek, de véleményem szerint hosszú távon megbosszulják magukat. A legkönnyebb úgy hálózatot építeni, ha vagy ingyenes a regisztráció vagy a termék/szolgáltatás igénybevételével már rögtön jogot szerzel az ajánlásra és jövedelemszerzésre is.
 

Az ügyfeleid után illessen meg akár egy életen keresztül a jövedelemszerzés joga

Miért ne kaphatnál jutalékot éveken vagy akár évtizedeken keresztül egy olyan ügyfél után jutalékot, akinek te ajánlottad a cég szolgáltatását? Ha ez megvalósul ez azt jelenti, hogy a jövedelmed csak nőhet és valódi passzív bevételt jelent. Ameddig az ajánlottad a cég elégedett ügyfele marad, addig neked a cég jutalékot fizet a bevétele után. Nem motiváló? Szerintem nagyon is, ez a legszebb az egészben.
 

Interneten keresztül lehessen dolgozni vele, ehhez támogató anyagokkal rendelkezzen a cég

Mai modern, felgyorsult világunkban az internet az elsődleges forrása az információ szerzésnek és a továbbadásának is, ráadásul az automatizálás kiváló eszköze. Egy modern rendszernek komoly internetes támogatással kell rendelkeznie. Ráadásul az internet valódi térbeli és időbeli szabadságot ad számodra.
 
Számomra egyes, fenti sajátosságokat kielégítő cégek partnerprogramjai nagyon hasonlatosak egy-egy bérbe adott ingatlanomhoz. Egy kis marketing munka, ami elégedett új ügyfeleket hoz, ez kezdetben havi pár tízezer forintot hoz havonta, később pár százezret, majd határ a csillagos ég, a lényeg a stabilitás.
 
Tény, hogy nem könnyű olyan céget találni, ami hosszú távú és valódi perspektívát, stabil passzív jövedelmet képes generálni, aminek következtében nem a munkád lesz több, hanem a szabadidőd és a pénzed. A jó hír, ha nem is sok, de van pár ilyen.
 
Ha kíváncsi vagy egy szolgáltatásra és egy üzleti rendszerre, szívesen megosztom veled is az információt.

Sok sikert!
Király Norbert
 

Befektetői Klub

Elfelejtett jelszó
Regisztráció

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Ajándék
vagyonépítési videó!