Állítsd a technikát az ingatlan bizniszed szolgálatába

Dátum: 2013. február 27. 15:33

Sokat cikkeztem már róla korábban, hogy véleményem szerint ha valaki sikeres akar lenni, akkor az egyik legjobb út, hogyha a klasszikus dolgokat keveri a modern dolgokkal, én legalább is ezt teszem. Szeretném számodra röviden vázolni, hogyan könnyítheted meg a mindennapjaidat és állíthatod a technikát az ingatlan üzleted szolgálatába.

Hogyan segít az internet abban, hogy profi ingatlankezelési szolgáltatást nyújts?

Be kell vallanom valamit, annak ellenére, hogy jó néhány bérbe adott lakó és üzleti ingatlannal rendelkezem, kifejezetten terhes számomra, a bérlőkkel való foglalkozás, főleg az adminisztrációs háttérmunka, amibe beletartozik a közüzemi számlák rendezgetése is, ami sokszor egyáltalán nem könnyű feladat, ha már próbáltad egy tucatnyi villanyszámla közül összepárosítgatni a megfelelő ingatlanokkal, főleg egy bérlőváltási időszakban, akkor tudod, hogy miről beszélek.
 

Minden jó üzlet alapja egy jó rendszer

Mivel az előbb az írtam, hogy az adminisztrációs részt nem szeretem csinálni, ezért nem is csinálom, hanem egy ingatlankezelőre bízom, aki nem más, mint az asszisztensnőm, aki egy  általam kialakított rendszer alapján kezeli az ingatlanokat.
 
Ha van egy jó rendszered, akkor átláthatóak lesznek az egyes ingatlanokkal kapcsolatos dolgaid, akár te végzed a kezelést, akár már eljutottál arra a pontra, hogy átadtad másnak. Kevésbé vagy kiszolgáltatva egy ingatlankezelőnek, mert egy kis betanítás után egy „átlagos képességű” személy is képes lesz a rendszer alapján ellátni a szükséges feladatokat.
 
Nemrég kifejlesztettem egy profi programozó segítségével egy befektetőknek szánt ingatlankezelő rendszert, aminek a leglényegesebb jellemzőit most felsorolom:
 
  • Egy saját weboldallal rendelkezünk, ahol megjeleníthetjük az aktuális ajánlatokat
  • Minden bérlő egy felhasználói névvel és jelszóval rendelkező webirodával rendelkezik, ahol nyomon tudja követni az aktuális fizetnivalóit, illetve a múltbeli pénzmozgásokat
  • Az ingatlankezelő rögzíthet eseti számlákat, mérőóra állásokat, de beállíthat rendszeres költségeket is, mint pl. bérleti díj vagy közös költség, melyek automatikusan íródnak jóvá.
  • Kimutatás és figyelmeztetések a fizetési csúszásokkal kapcsolatban.
  • Nyomtatható kimutatások a múltbeli számlákról és fizetésekről, illetve az aktuális havi elszámolásról.
  • Amennyiben a bérlő kiajánl egy üresen álló ingatlant egy ismerősének, ezt egy a webirodájában található előre megírt üzenet alapján teheti meg, sikeres üzletkötés esetén fél havi bérleti díjat jóváírunk kedvezményként.
  • Utoljára a legfontosabb, a világ bármely pontjáról ránézhetek, hogyan állnak az általam bérbe adott ingatlanok pénzügyi dolgai.
Amikor egy-két rendezvényünkön vagy beszélgetések alkalmával beszéltem az általunk használt ingatlankezelő rendszerről, többen megkérdezték, hogyan tehetnének szert ők is egyre.
 
A fent vázolt ingatlankezelő rendszert, ha leszeretnéd programoztatni egy profi programozóval több százezer forintodba kerülne, sajnos én sem úsztam meg olcsóbban. A másik nehézsége, egy ilyen rendszer leprogramozásának, hogy tudnod kell pontosan, hogy mit szeretnél azt pedig csak akkor fogod tudni, ha kellő rutinod van már ingatlanok kezelésében és számítógépes programok tervezésében.
 
Van viszont egy jó hírem, a fejlesztési és tesztelési folyamat egy éves szakaszán már túl vagyunk, élesben fut a rendszer és nagyon jól vizsgázott. 
 
Az általam kifizetett fejlesztési összegnél nagyságrendekkel alacsonyabb áron értékesíthetik a rendszert, mindössze  150.000 Ft + áfáért. A szolgáltatásba bizonyos elemek testre szabása is benne van.

Sok sikert!
Király Norbert

Befektetői Klub

Elfelejtett jelszó
Regisztráció

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Ajándék
vagyonépítési videó!