A passzív jövedelem mítosza

Dátum: 2013. február 16. 12:41

Robert Kiyosaki Gazdag papa, szegény papa című könyve volt talán az első olyan mű, ami a passzív jövedelemépítésben rejlő világos és egyértelmű előnyöket bemutatta a magyar olvasóközönségnek. Kiyosaki bérbe adott ingatlanjai segítségével érte el az anyagi függetlenséget, később viszont egyéb jövedelemforrásainak köszönhetően kiemelkedő vagyonra, de legfőképpen jelentős passzív bevételekre tett szert.

Az ingatlanbefektetései mellett jelentős rendszeres bevételei származnak az információs marketing tevékenységéből, leginkább könyvek, pénzügyi társasjátékok, oktatóanyagok létrehozásából, mely termékek után a világ számos országából érkezik rendszeres jogdíj típusú jövedelme. Az interneten való megjelenés, a világhálón keresztül kínált szolgáltatások sem maradhatnak ki természetesen a példa értékű üzleti rendszerből, érdemes meglátogatnod a Richdad.com weboldalt.

Ha véletlenül nem olvastad volna a Gazdag Papa sorozat valamelyik könyvét, akkor fontos tudnod, hogy passzív jövedelemnek az olyan bevételi forrásokat hívjuk, melyek az aktív munkánk nélkül is rendszeres és hosszú távon működő bevételeket generálnak, ami egy egyszeri befektetés vagy vállakozói tevékenység eredménye.
 
Kiyosakinak nem volt könnyű útja az anyagi függetlenséghez vezető úton, kétszer nagyon sikeres lett, majd kétszer csődbe is ment utána, egyik alkalommal 1 millió usd adóssága keletkezett, de tanult a hibáiból és 45 éves korára elérte célját és végre szabad lehetett. 
 
Sokan azt gondolják, hogy a sikeres emberek tévedhetetlenek és mindig nyernek. A valóság az, hogy a legsikeresebbek is rendszeresen követnek el hibákat. Kiyosaki már nagyon sikeres volt, amikor a Gazdag Papa könyvek létrehozásában jelentős szerepet játszó üzlettársával való kapcsolata megromlott, és a nem kellőképpen átgondolt jogi alapokon álló szerződés következtében egy vagyont fizetett ki volt üzlettársának, hogy szellemi termékét megtarthassa, viszont miután leküzdötte ezt az akadályt is, rendszere még erősebb lett, mint korábban.
 
Ezt csak azért meséltem el, mert azt tapasztalom, a legtöbb embert a kudarctól való félelem tartja vissza attól, hogy elinduljon az anyagi függetlenséghez vezető úton, vagy ha elindulnak, az első csalódások után feladják céljaikat.
 
Az elmúlt években én is sok új területet kipróbáltam, töretlenül kerestem azokat a lehetőségeket, melyek képesek stabil és hosszú távú passzív jövedelmet generálni. És tudod mit, sokkal több lehetőséget találtam, ami nem működött, mint ami igen, és mivel saját bőrömön akartam megtapasztalni, hogy mi hogy működik, így nem kevés tanulópénzt is megfizettem.
 
A veszteségek ellenére azt kell, hogy mondjam, hogy a kudarcokból tanultam a legtöbbet és úgy érzem, hogy az idők folyamán sikerült némi bölcsességre szert tennem és olyan módszereket és stratégiákat elsajátítani, melyek nemcsak engem, de másokat is a megfelelő útra tudnak állítani.
 
Az anyagi függetlenséget, ami végső soron a térbeli és időbeli szabadságot hozza el nem könnyű elérni, céltudatosság, állhatatosság és kitartás kell hozzá. De ha igazán akarod, akkor elfogod érni a célod és a jutalmad minden nehézségért kárpótolni fog.
 
Összeállítottam egy olyan 2 napos képzési programot, ami egy nagyon gyakorlatias oktatási anyag. Ha a te célod is a térbeli és időbeli szabadság elérése és úgy gondolod, hogy az életben többre vagy hivatva, mint reggeltől estig robotolni könyöradományért, akkor tarts velünk március 16-17-én és hozz új időszámítást az életedbe!
 

Az út végén találkozunk!
Király Norbert

Befektetői Klub

Elfelejtett jelszó
Regisztráció

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Ajándék
vagyonépítési videó!