Évi 8-36% tőke és hozamgarancia mellett

Dátum: 2013. január 24. 0:02

A napokban érkeztem haza Frankfurtból, ahol egy 2 napos USA Adó Zálogjog befektetéssel foglalkozó szemináriumon vettem részt. Ez a képzés nem másról szólt, mint sokak szerint a világ legbiztonságosabb tőke és hozamgarantált befektetéséről. A rendezvényen külön-külön is több, mint 20 éves gyakorlati tapasztalattal rendelkező oktatók osztották meg ismereteiket és stratégiájukat a többségében német résztvevőkkel.

Milyen garanciákról beszélek?

Ennél a befektetési típusnál két garancia elem is megtalálható:
  • Először is egy első ranghelyen bejegyzett zálogjog a befektető részére, ami egy sokszoros értékkel bíró amerikai ingatlan tulajdoni lapján szerepel
  • Másodszor az Egyesült Államok kormánya, aki a kifizetési garanciát vállalja, mivel jelzálog jogot terhelő kamatokat és büntetéseket az egyes megyék önkormányzatai hajtják be

Röviden összefoglalom a lényeget

Az USA-ban minden ingatlan tulajdonos ingatlanadó fizetésére van kötelezve, csakhogy a mostani gazdasági helyzetben a korábbi időszaknál is jellemzőbbek a késések. A megyék szempontjából a problémát az okozza, hogy nekik viszont időben szükségük van az adóbevételekre, hiszen abból finanszírozzák az iskolákat, a rendőrséget, tűzoltóságot és nagyon sok egyéb dolgot, ami a rendeltetésszerű működéshez szükséges. Ezért, hogy a megye megkapja a pénzét, amennyiben egy befektető a késlekedő adós helyett kifizeti a tartozást, a hivatal átruházza a jogot egy ún.Tax Lien Cerificate (TLC) formájában, továbbá a büntetések és a kamatok is a befektető pénztárcáját gyarapítják, miután a megye behajtotta a tartozást.
 

8-36% / év késedelmi kamat

Az adótartozásra rárakódó késedelmi kamat 8-36%-ig terjed, természetesen usd-ben számolva, ami nagyon csábító megtérülés. A mértéke azért eltérő, mert az egyes államok különböző számokkal dolgoznak, sőt az államokon belül az egyes megyék eljárási procedúrája is eltérő, ezért fontos, hogy a befektető tisztában legyen a részletekkel, ha TLC-t vásárol.
 
Számomra meglepő volt hallani a képzésen, hogy csekély pár száz vagy pár ezer dolláros befektetéssel akár az ingatlan tulajdonjogát is meglehet szerezni tisztán és tehermentesen. Ez abban az esetben történhet meg, ha a türelmi idő eltelte után sem fizet az adós és más hitelező sem hajlandó kifizetni az adótartozást, akkor a TLC tulajdonosa egy egyszerűsített árverési eljáráson keresztül bizonyos esetekben minimális további befektetések mellett az ingatlanhoz is hozzájuthat.
 
Talán most hallottál először erről a befektetési formáról, pedig az USA rendszere már 300 éve ezen elvek szerint működik és az internet korában akár már számunkra, magyarok számára is elérhető ez a befektetési lehetőség.
 
Ha szeretnél egy kicsit bővebben hallani arról, hogyan működnek a Tax Lien és Tax Deeds befektetések, akkor gyere el a február 8-ai befektetői klubestünkre. Bővebb információ itt >>>
 
Király Norbert

Befektetői Klub

Elfelejtett jelszó
Regisztráció

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Ajándék
vagyonépítési videó!